windmolens Triodos MeesPierson  

Selectieproces

De selectie van duurzame bedrijven voor uw beleggingsportefeuille geschiedt op basis van de duurzaamheidsvisie van ABN AMRO MeesPierson of Triodos Bank. Beiden baseren de selectie op uitvoerig onderzoek.

Een bedrijf komt niet in aanmerking als het betrokken is bij een aantal niet-duurzame producten en bedrijfsprocessen zoals de productie van tabaksartikelen en wapens, kinderarbeid of het uitvoeren van dierproeven voor niet-medische toepassingen.

De ondernemingen die op grond van deze criteria niet zijn uitgesloten, komen bij Triodos Bank direct in aanmerking voor belegging als ze hoofdzakelijk duurzame producten maken (zoals de productie van duurzame energie). Andere ondernemingen kunnen in aanmerking komen voor belegging wanneer zij op duurzaamheidsgebied tot de beste 50% van de ondernemingen in hun sector behoren.

ABN AMRO MeesPierson selecteert ondernemingen middels een 'best in class' benadering. Alle ondernemingen die voldoen aan de minimumeisen worden aan een vergelijkend onderzoek binnen de sector onderworpen. Hierbij worden maar liefst tien verschillende thema's onderzocht, variërend van bedrijfsethiek, samenleving, milieu, omgang met werknemers, toeleveranciers, cliënten & concurrenten tot de kwaliteit van producten en diensten. Alleen bedrijven die op deze punten beter presteren dan het gemiddelde niveau van de sector waarin zij opereren, komen voor opname in uw beleggingsportefeuille in aanmerking.
Uit het aldus samengestelde universum van duurzame ondernemingen maakt uw Triodos MeesPierson vermogensbeheerder op beleggingstechnische gronden de selectie van ondernemingen waarin daadwerkelijk wordt belegd.


 
Disclaimer